Over Deckers Online

In 1998 fietste ik iedere dag vol enthousiasme de Dordtse brug over op weg naar mijn eerste echte baan als redacteur van een ICT magazine. Niet dat ik verstand had van ICT, maar mijn motto was: als ik niet begrijp wat ik schrijf, begrijpt de lezer het ook niet.

De inkt onder dit arbeidscontract was amper droog toen de uitgever kwam vertellen dat hij iets fantastisch had aangeschaft: Microsoft Frontpage! Het leek hem leuk als ik een website zou maken voor het magazine. Ik gloeide van trots toen het eerste magazine met mijn naam erin gedrukt voor me lag en gloeide net zo hard van inspanning om de website online te krijgen. En dat lukte! Natuurlijk met vallen en opstaan en continu blijven verbeteren, want ik zag veel mooie dingen op websites die destijds als paddenstoelen uit de grond schoten en dat wilde ik dan ook! Zo ontstond de liefde voor het communicatievak. Voor verschillende media schrijven, deze beheren en uitbouwen.

Fancy spul

Na een aantal jaar ging ik aan de slag voor een universiteit. Websites werden inmiddels steeds professioneler en een heus ICT-team stond paraat om een fancy website te maken. En creatief dat ze waren! In het begin met name in het produceren van onbegrijpelijke ICT-taal, maar al snel kon ik ook daar kaas van maken. Een grotere uitdaging was dat de website van iedereen was en iedereen ook wat anders wilde. Zo kwamen de eerste wireframes op tafel waarbij we net zo schoven totdat alle belangrijke doelen bereikt werden. De ontwikkeling bleef zo snel gaan dat een leven lang leren en professionaliseren op het motto-lijstje werd toegevoegd. Je kunt niet achter lopen in deze wereld!

Ik genoot van de diversiteit van mijn werk. Het ene moment schreef ik een persbericht of een nieuwsartikel voor op de website, vervolgens sprak ik met professoren over hun profielpagina en onderzoeken en daarna keek ik de proeven van het personeelsblad na. Toen er ook een intranet op het verlanglijstje verscheen kreeg ik hulp van studenten die ik mocht dirigeren. Met een team iets voor elkaar krijgen geeft een boost aan projecten!

Groen gras

En toen kwam er een kans voorbij die ik gegrepen heb. Vier dagen werken bleek fulltime bij de gemeente. Wat een feest! Want gelukkig bleek het gras ook echt groener. Behalve een kortere werkweek zijn de onderwerpen waar je mee te maken krijgt heel verschillend! Van hondenpoep tot nieuwbouwprojecten en van paspoorten verstrekken tot communiceren over evenementen. Werken voor de gemeente is lekker divers! En professionaliteit is er een vereiste. Je moet er niet aan denken dat er een crisis komt en er zitten geen professionals die snel en adequaat de communicatie kunnen verzorgen. Ook hier kwam er weer een nieuwe uitdaging: social media…en webcare! In het begin stonden we te juichen als er een vraag via social media binnenkwam, maar inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld. Wel iets dat goed geregeld moest worden! Een omslag voor de hele organisatie en de werkprocessen moesten goed geborgd worden.

En dan nu…

Inmiddels zijn we al aardig wat jaren weer verder en is het werk nog steeds heel erg leuk. Wel krijg ik vanuit mijn persoonlijke netwerk steeds meer vraag om hulp. Bijvoorbeeld bij het bouwen of updaten van websites, of het nakijken van teksten en flyers. Geen enkel probleem natuurlijk. Ik ben blij als ik iemand kan helpen. En het geeft zo veel voldoening als iemand er baat bij heeft en succes ervaart. Dat is de reden van het starten met Deckers Online: positiviteit.

En uiteindelijk een win-win situatie voor iedereen!

Hartelijke groet,


Silvia Deckers

"Doe waar je goed in bent, dan doe ik dat ook!" - Silvia Deckers